Апеляція ВАКС залишила під вартою ексдержсекретаря Мінекономіки

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для скасування рішення суду про продовження строки тримання в слідчому ізоляторі підозрюваної.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою колишнього державного секретаря Міністерства економіки Олесю Савчук. Її підозрюють у причетності до розтрати 250 млн грн.

Про це повідомляє пре-служба АП ВАКС.

«23 січня 2023 року АП ВАКС розглянула апеляційну скаргу сторони захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС від 19 грудня 2022 року про продовження строків тримання під вартою колишнього в.о. державного секретаря Міністерства економіки України з альтернативою внесення 24,81 млн грн застави. За результатами розгляду колегія суддів залишила апеляційну скаргу сторони захисту без задоволення, а ухвалу слідчого судді ВАКС – без змін», – інформує суд.

У повідомленні не вказується прізвище підозрюваної, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Олесю Савчук. Нещодавно ВАКС продовжив її арешт до 17 лютого.

Нагадаємо, за версією слідства, в результаті незаконних дій колишнього державного секретаря Міністерства економіки Олесі Савчук, ексгенерального директора ДП «Укрпатент» Андрія Кудіна та головного бухгалтера підприємства, а також керівника благодійної організації «Подих милосердя» Андрія Чорного у червні 2022 року з рахунку держпідприємства на рахунок благодійної організації незаконно перераховано понад 250 млн грн начебто на закупівлю балістичних жилетів для потреб Міністерства оборони України. Проте броньовані жилети так і не були закуплені, а кошти за них через низку фінансових операцій перераховані на рахунки інших підприємств з ознаками фіктивності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: