Олігарху Павлу Фуксу повідомили про підозру

Читать на русском
Павла Фукса викрили на фінансових махінаціях зі стратегічними підприємствами та систематичному ухилянні від податків. Встановлено, що з 2018 року він незаконно заволодів активами українських компаній більш як на 100 млрд грн.
Фото: УП

Служба безпеки України повідомила про підозру олігарху Павлу Фуксу. Його викрили на масштабних фінансових махінаціях зі стратегічними підприємствами та систематичному ухилянні від податків.

Як пише пресслужба СБУ, слідство встановило, що з 2018 року Фукс незаконно заволодів активами українських компаній більш як на 100 млрд грн.

СБУ підтвердила оголошення підозри Фірташу та оприлюднила деталі схеми розкрадання газуФірташу та топменеджерам його компаній оголосили про підозру, підтвердила СБУ. Вони організували схему розкрадання газу, яка завдала державі мільярдних збитків.

«Як свідчать матеріали розслідування, холдинг підшукував підприємства енергетичної, машинобудівної та металургійної галузей України, які мали кредити у збанкрутілих банках. Ділки за безцінь викуповували у банківських установ «кредитні зобов’язання» цих об’єктів, що надавало змогу втручатися у їхню господарську діяльність. Потім активи українських заводів та інфраструктурних об’єктів заморожували, блокували їхню діяльність чи доводили до банкрутства», – йдеться у повідомленні.

У ході цих махінацій зловмисники отримували надприбутки та ухилялися від сплати податків.

Фуксу та двом топ-менеджерам холдингу повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)).

У межах кримінального провадження накладено арешт на корпоративні права та рахунки 101 задіяної у протиправній діяльності компанії, права вимоги за понад 1600 викупленими кредитами, понад 240 об’єктів нерухомості і транспортних засобів учасників схеми.

Нагадаємо, влітку 2021 року Рада нацбезпеки та оборони вирішила запровадити санкції проти Павла Фукса.

Як це прокоментував сам олігарх, можна дізнатись тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: