РНБО запроваджує санкції проти Фірташа та Фукса

Читать на русском
РНБО на засіданні в п'ятницю, 18 червня, ухвалила рішення про впровадження санкцій проти бізнесменів Дмитра Фірташа і Павла Фукса.

РНБО на засіданні в п'ятницю, 18 червня, ухвалила рішення про впровадження санкцій проти бізнесменів Дмитра Фірташа і Павла Фукса.

Про це повідомив секретар Радбезу Олексій Данілов.

«Щодо Фірташа введено повний пакет санкцій, який можемо застосувати до цього пану», - сказав він.

За його словами, санкції проти Фірташа введені за його участь в титановому бізнесі і поставки сировини до РФ, які були відслідковані.

Засідання РНБО: які рішення ухвалювали і як вони реалізуютьсяПроти кого і коли вирішила ввести санкції Рада нацбезпеки і оборони, і як реалізуються рішення.

«Ми не можемо допустити, щоб це тривало», - уточнив Данілов.

«Що стосується Фукса. Вони (санкції - ред.) накладені через ситуацію з «Голден Деррік». Йдеться про ліцензії, які особа отримала за один день, вона (компанія - ред.) подала до суду на указ президента», - додав секретар РНБО.

Оновлення. Павло Фукс, в свою чергу заявив, що не має ніякого відношення до компанії «Голден Деррік»: «Це легко перевірити, користуючись відкритими джерелами інформації і точно легко перевірити, використовуючи можливості РНБО». Він має намір захищати свою репутацію в українських і міжнародних судах.

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти 674 осіб, серед яких є «злодії в законі» і кримінальні авторитети. Більшість з них перебувають не в Україні.

На попередньому засіданні 4 червня в РНБО назвали перших 20 осіб, яких виселять з держдач у Конча-Заспі і Пущі-Водиці.

Також в РНБО зайнялися питанням якості питної води в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: