Антикорупційний суд дозволив заочне розслідування стосовно юриста Довбенка

Читать на русском
ВАКС задовольнив клопотання про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування щодо юриста Андрія Довбенка.

У п'ятницю, 12 травня, суддя ВАКС задовольнив клопотання про надання дозволу на провадження спеціального досудового розслідування стосовно юриста Андрія Довбенка.

Про це повідомила пресслужба Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Прізвище фігуранта у повідомленні не вказано, проте, за інформацією «Слово і справа», йдеться саме про Довбенка. Тепер правоохоронці зможуть провести заочне розслідування стосовно юриста.

«Підтримка судом позиції САП та НАБУ щодо спеціального досудового розслідування дозволить завершити досудове розслідування щодо підозрюваного та направити справу до ВАКС для розгляду по суті», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, правоохоронці підозрюють Довбенка у розтраті заарештованого та переданого в управління АРМА майна вартістю понад 485 млн грн.

За даними прокуратури, організатору злочину-власнику низки юридичних компаній інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України.

Про підозру Довбенку повідомили заочно, оскільки його місцезнаходження не було встановлено. У січні ймовірного організатора схеми оголосили у розшук, а в середині квітня антикорупційний суд заочно його заарештував.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: