Україну офіційно прийняли до одного з агентств при НАТО

Читать на русском
Сьогодні біля штаб-квартири Центру, яка розташована у Таллінні, підняли український прапор. Як уточнили в МЗС, це означає офіційне приєднання України до агентства.
Фото: ERR

Україна офіційно приєдналася до Центру НАТО з питань співробітництва у галузі кіберзахисту (CCDCOE).

Про це повідомила пресслужба міністерства закордонних справ.

Сьогодні біля штаб-квартири Кіберцентру, яка розташована у Таллінні, підняли український прапор. Як уточнили в МЗС, це означає офіційне приєднання України до агентства.

«Ми дякуємо країнам-спонсорам Центру передових технологій з кібероборони НАТО за запрошення і висловлюємо особливу подяку уряду Естонії за їх підтримку та допомогу на шляху до CCDCOE при НАТО», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, агентство було створено у 2008 році. Воно спеціалізується на аналізі, обміні інформацією, а також навчанні в галузі кібероборони. У березні минулого року країни-члени Центру одноголосно підтримали надання Україні статусу країни-учасниці CCDCOE.

Варто зазначити, що Україна протистоїть агресії росії і в кіберсфері. Так, кіберфахівці зі Служби безпеки України цього року нейтралізували вже понад 500 атак хакерів рф.

Раніше у Держспецзв'язку заявили, що характер кібератак на Україну може вказувати на підготовку росії до тривалої війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: