Буданов розповів, хто допоміг ГУР комунікувати з Білоруссю після початку вторгнення рф

Читать на русском
За словами Буданова, Україна задіяла всі наявні канали комунікації, щоб не допустити залучення Білорусі до війни.
Фото: УНІАН

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко не має наміру вступати у війну проти України.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю YouTube-каналу «Різні люди».

За його словами, Лукашенко, незважаючи на свій публічний образ, за останній рік «зробив певні висновки». І відсутність обстрілів із території Білорусі – тому доказ.

Лукашенко на службі у путіна: як змінювалася позиція білоруського диктатора щодо війниЩо Лукашенко говорив про участь Білорусі у війні проти України – на інфографіці. В 2014 році він обіцяв, що Україні з території Білорусі ніхто не загрожуватиме.

«Лукашенко, подобається він нам чи ні, не ідіот. І повторення ситуації, що сталася 24 лютого 2022 року, він сам – перший, хто хоче не допустити. Насправді, і тоді його думка не надто враховувалася, але він зробив певні висновки, як я бачу, як усі ми бачимо», – заявив Буданов.

Він зазначив, що Україна задіяла всі наявні канали комунікації, щоб не допустити залучення Білорусі до війни, у тому числі й одного з народних депутатів.

«Ми задіяли всі наші можливості, які ми мали. Навіть задіяли народного депутата одного – це також правда. Заради того, щоб не допустити втягування Білорусі у цю війну. І коли сталося витіснення та втеча російської армії – не допустити повторних спроб заходу з території Білорусі в Україну чи спроб завдати ударів. Як показав час, станом зараз цього вдалося досягти», – повідомив глава ГУР.

На уточнююче питання про те, як звали народного депутата, Буданов відповів: «Євген Шевченко».

«Ми користуємося його комунікаціями, його зв'язками. У принципі, ніколи це сильно не приховували, і він ефективний у цьому процесі. Пан Шевченко досить давно нам допомагає і ніколи не відмовлявся допомогти, коли ми до нього зверталися», – заявив голова військової розвідки.

Нагадаємо, перед повномасштабним вторгненням Шевченко кілька разів їздив до Мінська на зустріч з Лукашенком. Незадовго до війни він заявив, що СБУ відкрила проти нього провадження за статтею «Державна зрада» нібито за «дружбу з Білоруссю». Але у Службі тоді це спростували.

Раніше Буданов заявив, що російський диктатор володимир путін зловживає психоактивними речовинами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: