В Україні оголошена масштабна повітряна тривога, висока ймовірність ракетного удару

Читать на русском
Вночі 9 травня у більшості областей України було оголошено повітряну тривогу. Є висока загроза ракетних ударів із повітря та моря.
ALERTS.IN.UA

У ніч вівторка, 9 травня, у більшості областей України оголосили повітряну тривогу. Є загроза ракетного удару.

Про це повідомляється на мапі повітряних тривог.

Станом на 04.40 повітряна тривога пролунала у Волинській, Одеській, Чернівецькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Миколаївській, Херсонській, Черкаській, Вінницькій, Сумській, Житомирській, Чернігівській та Київській областях.

Повідомляється про стратегічну авіацію ворога у повітрі – зафіксований зліт 4 бортів Ту-95 1 борту Ту-22М3. Це вказує на високу вірогідність пусків ракет найближчим часом. Крім того, зберігається ракетна загроза з Чорного моря.

Попередньо був пуск зі стратегічної авіації з района Каспію.

Також повідомляється про готовність росіян до пусків керованих авіабомб та ракет Х-31, Х-101.

Станом на 5.00 повітряну тривогу оголошено на всій території України.

Нагадаємо, що російські окупанти завдали ракетного удару по Одещині в ніч проти 8 травня. Ворожі ракети типу Х-22 влучили у склад підприємства та узбережжя, спалахнули пожежі. Внаслідок удару по складу загинув охоронець, ще троє людей отримали травми.

Крім того, вночі окупанти запустили на Київ дрони-камікадзе, влаштувавши наймасовішу атаку за час воєнних дій. Усі безпілотники було збито, але внаслідок падіння уламків пошкоджено житловий будинок і постраждали люди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: