Справа порту «Южний»: заступнику директора продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного.
Дмитро Кузьмішкін

Вищий антикорупційний суд продовжив до 14 червня строк дії обов'язків, покладених на заступника директора державного морського торговельного порту «Южний» Дмитра Кузьмішкіна. Його підозрюють у заволодінні понад 1,5 млн грн.

Таке рішення 14 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити клопотання. Продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Дмитра Кузьмішкіна – ред.) до 14 червня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Підозрюваний заступник директора порту зобов'язаний: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування із низкою осіб щодо обставин, викладених у повідомленні про підозру.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику порту «Южний» Олександру Олійнику, його заступникам Дмитру Кузьмішкіну та Володимир Мандрі у заволодінні понад 1,5 млн грн. За даними слідства, з квітня по серпень 2020 року, попри обмеження, встановлені урядом щодо виплати заробітної плати посадовцям (не більше 47,2 тис. грн) на період дії карантину через COVID-19, в.о. директора порту «Южний» забезпечив зайве нарахування собі заробітної плати. У грудні 2022 року НАБУ завершило розслідування цієї справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: