СБУ оголосила підозру сенаторам рф за підтримку анексії окупованих регіонів України

Читать на русском
Служба безпеки України оголосила підозру вісьмом російським сенаторам, які підтримали приєднання тимчасово окупованих регіонів України до росії.
ssu.gov.ua

Служба безпеки України оголосила підозру вісьмом російським сенаторам, які підтримали «приєднання» тимчасово окупованих регіонів України до росії.

Про це йдеться на офіційному сайті СБУ.

Зауважують, що правоохоронці зібрали доказову базу на 170 сенаторів Ради федерації Федеральних Зборів рф. У лютому минулого року вони підтримали ратифікацію «договору про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу» росії з так званими ЛНР та ДНР. Також чиновники підтримали звернення російського диктатора володимира путіна про використання армії за межами рф.

Встановили також й той факт, що у жовтні минулого року сенатори підтримали «договори про входження» до складу рф тимчасово окупованих районів Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Відтак СБУ оголосила російським сенаторам підозри за посягання на територіальну цілісність та недоторканність України та ведення агресивної війни. Їм загрожує до 15 років за ґратами або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нещодавно військова контррозвідка Служби безпеки під час багатоетапної спецоперації на Миколаївщині затримала російського «крота», який шпигував за бойовою авіацією ЗСУ

Також повідомляли, що Служба безпеки України затримала шістьох колаборантів, які причетні до організації незаконних референдумів на територіях Херсонської та Луганської областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: