Стало відомо, скільки за рік зібрала коштів платформа UNITED24

Читать на русском
325 мільйонів доларів – це внески від міжнародних компаній, українського бізнесу, благодійних організацій, світових знаменитостей та донорів зі 110 країн.
UNITED24

Рік тому запрацювала фандрейзингова платформа UNITED24, за цей час на рахунки НБУ надійшло понад 325 мільйонів доларів.

Про це повідомили у пресслужбі UNITED24.

Зазначається, що це внески від міжнародних компаній, українського бізнесу, благодійних організацій, світових знаменитостей та донорів зі 110 країн.

«За зібрані кошти профільні міністерства придбали 176 машин швидкої допомоги, а також сотні одиниць медичного обладнання, амуніцію для українських захисників, першу в Україні машину для розмінування, законтрактували понад 3839 БПЛА / комплексів БПЛА, відбудували 11 мостів на деокупованих Миколаївщині та Херсонщині та започаткували перший у світі флот морських дронів», – йдеться у повідомленні.

Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров каже, що за рік було втілено понад 50 великих цільових зборів.

Серед найбільших цільових зборів UNITED24:

  • перший флот морських дронів, було зібрано понад 500 мільйонів гривень.

  • збір «Азовсталь. Символ незламності». Загальний наклад браслетів з довоєнної партії металу «Азовсталі» склав 100 тисяч штук і був проданий у 44 країни. Завдяки цьому вдалося зібрати майже 300 мільйонів грн.

  • «Мить. Українська кам'яна». Лімітована партія «АРТЕМСОЛІ» зібрала понад 58 мільйонів 500 тисяч гривень на дрони-камікадзе для українських розвідників.

  • найбільшим вибором за напрямом «Медична допомога» став андрейзинг на автівки швидкої допомоги типу С. Завдяки міжнародному бізнесу та донорам з усього світу було зібрано понад 460 мільйонів гривень.

Раніше у ГУР розповіли про результати роботи «народного супутника».

Також повідомлялося, що американський історик Тімоті Снайдер зібрав 1 268 000 доларів на систему, яка допомагає боротися з ворожими дронами-камікадзе. Її називають «Ловцем шахедів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: