ВАКС заново почне слухати справу директора Ізюмського оборонного заводу

Читать на русском
Антикорупційний суд через зміну колегії суддів розпочав заново розгляд кримінального провадження стосовно місцевого депутата.

Вищий антикорупційний суд розпочав заново слухати кримінальне провадження за обвинуваченням директора державного Ізюмського приладобудівного заводу зі структури «Укроборонпрому» Сергія Філоненка в одержанні неправомірної вигоди та недостовірному декларуванні.

Таке рішення 1 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Нове підготовче засідання призначили через відводи кількох суддів від розгляду справи.

«Призначити на 4 травня 2023 року о 15:30 у приміщенні Вищого антикорупційного суду (місто Київ, проспект Берестейський, 41) підготовче судове засідання, в яке викликати учасників судового провадження», – йдеться в рішенні.

Як відомо, суд визначив Філоненку запобіжний захід у вигляді застави. Також на нього поклали такі обов'язки: не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає чи перебуває, без дозволу (за винятком міста Харків, а також міст Ізюм та Балаклія Харківської області); повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Філоненку про підозру у недостовірному декларуванні та одержанні неправомірної вигоди. Слідство встановило, що директор держпідприємства впродовж вересня 2016 – січня 2017 років одержав від осіб, пов'язаних із ТОВ «Оптимумспецдеталь», неправомірну вигоду («відкат») у понад 2,44 млн грн за приховування махінацій із безпідставною оплатою за поставку товарів військового призначення на користь зазначеної компанії.

Крім того, НАБУ та САП здобули докази, що підозрюваний не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, відомості про квартиру у Болгарії, яка належить його дружині. Вартість цього майна станом на дату його реєстрації у 2020 році становила близько 1,33 млн грн (за офіційним курсом НБУ).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: