САП у травні скерує до суду справу Житомирського бронетанкового заводу

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про пришвидшення процедури скерування до суду обвинувального акту.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура у травні скерує до суду обвинувальний акт у справі про розтрату понад 4,5 млн грн Житомирського бронетанкового заводу. Колишнє керівництво незаконно розконсервувало двигуни до бронетехніки.

Таке рішення 6 квітня ухвалив Вищий антикорупційний суд, яким до 30 квітня сторону захисту обмежили в строках на ознайомлення з розслідуванням, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Встановити підозрюваному та його захисникам строк до 30.04.2023 року включно для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42016060360000008 від 12.01.2016 за підозрою (Сергія Бутенка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України та (Сергія Латугі – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, після спливу якого сторона захисту буде вважатися такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів вказаного кримінального провадження», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівництву Житомирського бронетанкового заводу. За даними слідства, підозрювані восени 2014 року незаконно провели розконсервацію майна Державного агентства резерву України, а саме 20 двигунів до бронетехніки. Їх фактично вилучили із мобілізаційного резерву та розпорядилися на власний розсуд. Ці дії вчинили під час гострої нестачі для Збройних сил України військової техніки у період військового вторгнення рф в Україну. У січні 2023 року підозрюваним продовжили обов'язки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: