Завершено рятувальну операцію в Умані після ракетного удару рф – скільки жертв

Читать на русском
Серед загиблих шестеро дітей: троє хлопчиків та троє дівчаток. Безвісти зниклою вважають двох жінок.
Фото: ДСНС

Пошуково-рятувальну операцію на місці ракетного удару рф по багатоповерхівці в Умані завершено. Внаслідок атаки загинули 23 особи, з яких 6 дітей, поранено 9 осіб.

Про це голова МВС України Ігор Клименко повідомляє у Facebook.

Зазначається, що із 23 загиблих 22 тіла дістали з завалів, ще одна людина померла в лікарні. Серед загиблих – шестеро дітей: троє хлопчиків (півтора, 16 та 17 років) та троє дівчаток (8, 11 та 14 років).

Усі 23 тіла загиблих ідентифіковано. Працював спеціальний штаб, де прямі родичі загиблих могли здати біологічні зразки для ДНК-порівняння.

Врятовано з-під завалів 17 осіб. Ще 2 жінки вважаються безвісти зниклими.

«Всі служби спрацювали злагоджено та ефективно. Дякую рятувальникам, поліцейським, працівникам комунальних служб, десяткам уманчан, які долучилися до розбору обваленого будинку. Робота йшла дуже швидко, бо всі поспішали. До останнього сподівалися знайти під завалами когось живого», - зазначив міністр.

Зазначимо, що станом на 10 ранку суботи, 29 квітня, було відомо про загибель 22 людей, серед яких п'ятеро дітей.

Нагадаємо, росія завдала ракетного удару по багатоповерхівці в Умані 28 квітня.

Окрім Умані, росіяни атакували ще Дніпро та Київську область. У Дніпрі відомо про двох загиблих – жінку та її 2-річну дитину, ще 4 особи отримали поранення.

Водночас, у місті Українка Київської області уламки російської ракети впали на багатоповерхову будівлю, постраждала дитина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: