Окупанти за добу обстріляли 11 громад Сумщини, відомо про понад 110 «прильотів»

Читать на русском
За минулу добу російська армія атакувала 11 прикордонних громад Сумської області. Загалом за день у регіоні зафіксовано 19 ворожих обстрілів і 112 вибухів.
Ілюстративне фотоСумська ОВА

Протягом доби вівторка, 2 травня, російські окупаційні війська здійснили 19 обстрілів прикордонних громад Сумської області. Зафіксовано 112 «прильотів», є руйнування.

Про це Сумська обласна військова адміністрація повідомила на сторінці у Телеграмі.

Зазначається, що авіаційного удару зазнало місто Середина-Буда - сім вибухів. Пошкоджені навчальний заклад, вісім приватних та два багатоквартирні житлові будинки, магазин і лінія електропередачі. Також по території громади били з артилерії (12 вибухів).

Юнаківську громаду росіяни атакували зі ствольної артилерії – зафіксовано п'ять вибухів. Ворожим вогнем пошкоджено територію та споруди одного з агропідприємств. Також ворог завдавав ударів з мінометів (три «прильоти»).

За допомогою безпілотника загарбники скинули на територію громади два боєприпаси типу ВОГ (гранатометні постріли), пошкодивши автомобіль.

При цьому, по Ворожбянській громаді агресор випустив п'ять мін.

Мінометного обстрілу зазнала також Великописарівська громада – зафіксовані шість вибухів. Ворожим вогнем пошкоджені магазин та приватний житловий будинок.

По території Глухівської громади росіяни вдарили з артилерії - загалом 16 вибухів. Унаслідок одного з влучань пошкоджено нежитлове приміщення підприємства.

Зноб-Новгородську громаду російська армія обстріляла зі ствольної артилерії – пролунали 16 вибухів. Пошкоджень зазнали лісопильня та ферма з телятами.

На територію Білопільської громади загарбники скинули 12 мін, на територію Шалигинської – сім.

Мінометних ударів зазнали також Миропільська й Новослобідська громади – 18 та один «приліт» відповідно.

Окрім цього, Есманську громаду ворог атакував зі ствольної артилерії, спричинивши два вибухи.

Нагадаємо, що 2 травня російська армія обстріляла Херсон та села у Білозерській громаді, є загиблі й поранені.

Варто зазначити, що у ніч на 3 травня під час повітряної тривоги у Запоріжжі та Дніпрі було чути вибухи. У Запоріжжі є влучання ракет С-300, що підтверджують місцеві Telegram-канали.

Також у Києві та області цієї ночі пролунали звуки вибухів на тлі повітряної тривоги. Відомо про роботу українських систем протиповітряної оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: