На тимчасово окупованій Луганщині росіяни наполягають на кремації загиблих – ОВА

Читать на русском
На тимчасово окупованій території Луганської області російські загарбники наполягають, щоб ритуальні служби вдавались до кремації загиблих.
Укрінформ

На тимчасово окупованій території Луганської області російські загарбники наполягають, щоб ритуальні служби вдавались до кремації загиблих.

Про це повідомляє у Фейсбуці Луганська обласна військова адміністрація.

За інформацією ОВА, останнім часом безповоротні втрати із примусово мобілізованих до армії рф мешканців Луганська та його околиць становлять близько 70 осіб на день.

«Щоб запобігти можливим проявам невдоволення серед населення, ритуальним службам рекомендовано коригувати чисельність присутніх на похоронних процесіях до шести осіб. Крім того, окупаційна влада наполягає саме на кремації загиблих на противагу похованню», – йдеться в повідомленні.

В ОВА також додають, що місцевим лікарням все важче упоратися з великою кількістю поранених. Для лікування та реабілітації російських військових до Луганська з Московської області нещодавно прибула група медиків.

Також раніше повідомляли, що в деяких окупованих населених пунктах Луганської області загарбники залучатимуть працівників бюджетної сфери до патрулювання неба.

Водночас варто зауважити, що за минулу добу, 30 квітня, українські захисники ліквідували ще 450 російських солдатів. Загальна кількість втрат російської армії наближається до 191 тисячі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: