Зведення Генштабу: тривають важкі бої за Бахмут, відбиті атаки в районі Мар'їнки

Читать на русском
Збройні сили України відбили понад 50 атак за останню добу на трьох напрямках, повідомили у Генштабі.

Українські військові відбили 54 атаки окупантів на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Найзапекліші бої продовжуються за Бахмут та Мар'їнку.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Минулої доби противник завдав 7 ракетних і 39 авіаційних ударів, здійснив 61 обстріл із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та критичній інфраструктурі населених пунктів.

Скільки дедлайнів захоплення Донбасу провалили російські окупантиРосійські війська провалили вже близько десяти дедлайнів захоплення Донецької та Луганської областей, встановлених путіним.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Куп'янському напрямку ворог продовжує заходи щодо фортифікаційного обладнання позицій на окремих ділянках.

На Лиманському та Шахтарському напрямах противник наступальних дій не здійснював.

На Бахмутському напрямі йдуть тяжкі бої за Бахмут. Крім того, росіяни вели безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Оріхово-Василівка та Іванівське.

На Авдіївському напрямку окупанти вели наступальні дії в районах Авдіївки, Північного та Первомайського Донецької області – успіху не мали.

На Мар'їнському напрямі українські військові відбили атаки у районі Мар'їнки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник перебуває в обороні.

Авіація Сил оборони України минулої доби завдала 11 ударів по районах зосередження окупантів. Також знищено 6 ворожих безпілотних літальних апаратів. А підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 засоби протиповітряної оборони та ще 2 важливі військові об'єкти противника.

Нагадаємо, командувач східного угрупування ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський розповів, чому важливо утримати Бахмут.

Раніше у британській розвідці назвали основну подію у ході боїв за місто за останній тиждень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: