Єврокомісія може заборонити експорт українського зерна до Румунії

Читать на русском
Під обмеження можуть потрапити українські зернові та олійні культури. Деа зазначив, що у разі ухвалення відповідного рішення заборона діятиме до 5 червня.
Фото: Getty Images

Влада Євросоюзу розглядає варіант із запровадженням заборони на експорт українського зерна до Румунії.

Про це повідомив міністр сільського господарства Румунії Петро Деа, його слова цитує Reuters.

У яких країнах ЄС протестували проти українського зерна та тимчасово заборонили його імпортП'ять країн Євросоюзу збираються чи вже заборонили імпорт української агропродукції. Докладніше – на інфографіці.

Він розповів, що незабаром відповідне рішення може ухвалити Єврокомісія. Якщо влада окремих країн Європи не скасує ембарго на постачання українського зерна, то, за словами Деа, ЄС перейде до заборони експорту саме до Румунії.

Під обмеження можуть потрапити українські зернові та олійні культури. Деа зазначив, що у разі ухвалення відповідного рішення заборона діятиме до 5 червня.

«Переговори з іншими країнами все ще продовжуються. Румунія буде захищена рішенням Європейської комісії та отримає компенсацію для фермерів», – заявив Деа.

Нагадаємо, у суботу, 15 квітня, Польща оголосила про заборону ввезення сільгосппродукції з України. До списку заборонених товарів увійшло не лише зерно, а й крупи, цукор, м'ясо, фрукти та овочі. Рішення прийнято у зв'язку із зниженням цін на цю продукцію на внутрішньому ринку.

Слідом за Польщею заборону на імпорт сільськогосподарських продуктів та зернових з України запровадили Угорщина, Словаччина та Болгарія.

Раніше повідомлялося, що Європейська комісія погодилася ввести заборону на імпорт олії з України, проте транзит цього продукту буде дозволено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: