У Кривому Розі «накрили» наркокартель: в операції брали участь 1200 правоохоронців

Читать на русском
За попередніми даними, щомісячний прибуток фігурантів від продажу наркотиків досягав більше одного мільйона доларів.
Фото: Нацполіція

Правоохоронці провели масштабну спецоперацію з ліквідації діяльності масштабного криворізького наркокартелю, учасники якого забезпечували наркотиками майже всі регіони України.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

В операції взяли участь понад 1200 правоохоронців. Їм вдалося затримати 37 учасників злочинного угруповання, а також вилучити зброю, боєприпаси, наркотики та гроші у національній та іноземній валюті.

Поліція Іспанії вилучила найбільшу партію марихуани у світовій історіїІспанська поліція вилучила найбільшу партію марихуани у світовій історії. Її вартість становить 64 млн євро.

За попередніми даними правоохоронців, щомісячний прибуток наркокартелю сягав понад мільйон доларів США.

У Нацполіції зазначили, що слідство велося понад рік, діяльністю угруповання займалися співробітники Департаменту стратегічних розслідувань та Головного слідчого управління за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора.

«Оперативні розробки проводилися у суворій таємності, а про час та місце проведення спецоперації знала обмежена кількість правоохоронців», – повідомили у пресслужбі.

Для безперебійного виготовлення наркотиків фігуранти організували діяльність мережі нарколабораторій у орендованих приміщеннях у Кривому Розі. Їхні потужності дозволяли виробляти щомісяця до 40 кг готових психотропів.

«Кошти від збуту наркотиків лідери груп передавали керівникам злочинної спільноти «Двадцатівські», які розподіляли їх між усіма задіяними в наркобізнесі особами», - резюмували в Нацполіції.

Повідомляється, що восьми підозрюваним уже обрано запобіжний захід.

Нагадаємо, напередодні у Києві правоохоронці викрили канал нелегальних перевезень у тимчасово окуповані Крим та Донецьк.

А на початку лютого стало відомо, що СБУ та ГБР провели масштабні обшуки по всій вертикалі митниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: