В Офісі президента відреагували на публікацію WP щодо «ювілейних атак» на рф

Читать на русском
Публікації з посиланням на «анонімні джерела» формують суспільну думку в західних столицях, ніби Україна є нерозумною, інфантильною та імпульсивною країною.
Фото з відкритих джерел

Публікації з посиланням на «анонімні джерела» формують суспільну думку в західних столицях, ніби Україна є нерозумною, інфантильною та імпульсивною країною.

Про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк у Twitter.

Він відреагував на статтю Washington Post щодо «ювілейних атак» на рф.

«На річницю війни Україна планувала завдати удари по Москві всім, що в неї є, але партнери відмовили», - конспірологічно повідомляють поважні американські ЗМІ. Звісно, без деталей та без логіки. І тому одразу одне просте питання. А навіщо нам потрібно було б це робити? Щоб що? Яку задачу вирішила б така одноразова акція? Змінила хід війни? Змусила б росіян втікати? Скасувала б потребу у зброї?», - написав Подоляк.

Він наголосив, що подібні публікації з обовʼязковим посиланням на «анонімні джерела» виконують лише одну катастрофічну функцію: формують суспільну думку в західних столицях, ніби Україна є нерозумною, інфантильною та імпульсивною країною, якій дорослим людям небезпечно довіряти серйозну зброю. «Свідомо чи несвідомо це робиться - інше питання».

«Ми підходимо до війни із залізною математичною логікою: нам потрібні далекобійні ракети для знищення російської логістики на окупованих територіях та різні види авіації для захисту неба і знищення російських фортифікаційних споруд. Це є головними складовими успішних контрнаступальних операцій та мінімізації втрат. Може, годі грати у відмовки та підкилимну realpolitik, поки йде війна та гинуть люди?», - підсумував голова ОП.

Нагадаємо, у понеділок, 24 квітня, американське видання Washington Post з посиланням на секретні документи Агентства національної безпеки США повідомило, що лютому, до першої річниці вторгнення росії в Україну, чиновники в Києві були зайняті розробкою планів нападу на Москву, проте на прохання США від цієї ідеї відмовились.

Раніше повідомлялося, що секретні документи Пентагону, які нещодавно злили у мережу, можуть бути підробкою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: