За рік повномасштабної війни від мін загинули понад 120 українців

Читать на русском
З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну на мінах загинуло 124 українці. У тому числі є діти.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну від мін загинули 124 особи, з них 6 дітей.

Про це повідомив начальник управління екологічної безпеки і протимінної діяльності Міноборони Руслан Берегуля в ефірі телемарафону.

«На сьогоднішній день, за нашими даними, загинуло 124 українця, з них шестеро дітей. 286 дістали поранень, з них 33 дитини», – сказав він.

Україна – найбільш замінована країна світу: скільки української території забруднено мінамиНавіть якщо війна закінчиться завтра, долати її наслідки доведеться ще дуже довго. Про те, яка частина території України забруднена мінами та наслідки цього – в інфографіці Слово і діло

Берегуля також зазначив, що наразі потенційно «забрудненими» вважаються всі території, на яких велися чи ведуться активні бойові дії, території під тимчасовою окупацією, а також території, по яких завдавали ракетних чи авіаційних ударів.

Загалом це приблизно 174 тисячі км², включаючи морські акваторії.

Посадовець Міноборони додав, що площа деокупованих територій, на яких проводяться сьогодні обстеження, складає 45 тис. кв. км. З них 17 тис. кв. км – це землі сільськогосподарського призначення.

Заходи з розмінування проводяться на деокупованих територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей.

Найбільше постраждали від мін та вибухонебезпечних предметів території Харківської, Миколаївської та Херсонської областей.

Нагадаємо, Австрія приєднається до розмінування звільнених територій України.

Також у британській розвідці оцінили скільки років може піти на розмінування України.

Раніше Україну визнали найзамінованішою країною у світі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: