На базі «Рамштайн» відбулася зустріч «танкової коаліції»: про що домовились

Читать на русском
Під час зустрічі міністри оборони трьох країн підписали договір про намір створити Центр технічного обслуговування та ремонту танків Leopard 2.
Фото: twitter.com/oleksiireznikov

У п'ятницю, 21 квітня, на полях засідання у форматі «Рамштайн» відбулася зустріч «танкової коаліції».

Про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

Техніка для контрнаступу: порівняння танків, які надають УкраїніПорівняння танків, які партнери пообіцяли Україні, – Abrams, Challenger 2, Leopard, Т-72Б, Twardy, AMX-10 RC.

Він повідомив, що під час зустрічі голови військових відомств трьох країн – України, Німеччини та Польщі – підписали договір про намір створити Центр технічного обслуговування та ремонту танків Leopard 2.

Підприємство планують розгорнути на польській території. За словами Резнікова, створення такого центру сприятиме зміцненню можливостей українських захисників.

«Сформований спільними зусиллями «броньований кулак» зупинить агресію терористичного режиму проти Європи та всього вільного світу. Українські солдати вміло боронять свою країну. Сучасні західні технології призведуть до поразки Москви. Що раніше це станеться, то швидше настане світ», – написав міністр у Twitter.

Нагадаємо, чергове засідання у форматі «Рамштайн» розпочалося сьогодні на однойменній базі у Німеччині. Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що під час зустрічі обговорюватиметься питання надання Україні літаків F-16.

Раніше повідомлялося, що міністр оборони Канади, виступаючи на засіданні Рамштайн, оголосила про надання нового пакету допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: