Росіяни можуть проводити чистку в ФСБ, щоб усунути «неугодних» кремлю – ISW

Читать на русском
У звіті Інституту йдеться про те, що російська федеральна служба безпеки (ФСБ), схоже, проводить широкомасштабну інспекцію внутрішніх органів безпеки.

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що в росії проводять чистку апарату внутрішньої безпеки, щоб усунути «неугодних» кремлю чиновників.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Так, повідомляється, що російська федеральна служба безпеки (ФСБ), схоже, проводить широкомасштабну інспекцію внутрішніх органів безпеки.

Це відбувається нібито через «витік даних російських спецслужб на прохання громадян України».

Повідомлення про рейди ФСБ і МВС у відділеннях поліції Москви відбуваються на тлі серії арештів і звільнень високопоставлених членів керівництва росгвардії.

За словами аналітиків, кремль може підштовхувати до таких арештів і розслідувань, щоб проінспектувати апарат внутрішньої безпеки з метою усунення чиновників, які вийшли з-під контролю Кремля, і подальшої консолідації контролю над органами внутрішньої безпеки.

Нагадаємо, видання The New York Times з посиланням на злиті документи Пентагону повідомило, що ФСБ звинувачувала Міністерство оборони росії у приховуванні втрат. Сама ФСБ оцінює втрати російської армії в Україні у 110 тисяч людей убитими та пораненими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: