ЗМІ назвали ймовірну дату висунення Байдена на другий термін

Читать на русском
Радники Байдена вважають, що президентові вдалося сформувати сприятливий політичний клімат для того, щоб оголосити про намір балотуватися на другий термін.
Фото: AP

Президент США Джо Байден може оголосити про свій намір балотуватися на другий президентський термін уже 25 квітня.

Про це повідомляє видання The New York Times.

Скільки часу до виборів залишилося в країнах-партнерах УкраїниВсі країни, які є союзниками та партнерами України – це демократії зі змінюваною владою. Про те, коли в союзних країнах проводитимуться вибори – в інфографіці

За даними журналістів, представники Національного демократичного комітету, консультанти та помічники президента посилили роботу з підготовки до висунення Байдена.

«Серед широкої команди президента посилюється обговорення скромного відеозвернення 25 квітня – у четверту річницю початку його участі у президентських перегонах-2020. Це симетрія, яку Байден, як кажуть, дуже цінує», – зазначає видання.

Радники також вважають, що президентові вдалося сформувати сприятливий політичний клімат для оголошення – противники Байдена в Демпартії згуртувалися навколо нього, а головний опонент-республіканець, Дональд Трамп, зіткнувся з кримінальними звинуваченнями.

Разом з тим, команда Байдена також обговорює можливість відкласти оголошення до початку літа.

Нагадаємо, вибори у США заплановані на листопад 2024 року. Байден, який нещодавно підтвердив, що планує знову балотуватись на пост президента, є найстарішим главою держави в історії Штатів.

Балотуватися вдруге має намір також колишній президент США Дональд Трамп. «Слово і діло» розбиралося, що Трамп говорив про повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: