На Великдень з російського полону визволили ще понад сотню українських військових

Читать на русском
Україна та росія провели Великодній обмін полоненими. Додому повернулися 130 українських захисників.
Андрій Єрмак

Україна та росія провели Великодній обмін полоненими. Додому повернулися 130 українських захисників.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Відомо, що Великодній обмін відбувався протягом останніх днів у декілька етапів. Загалом додому повернулися 130 український військових, серед яких є зокрема прикордонники, нацгвардійці та моряки.

«Великий Великодній обмін полоненими. Повертаємо 130 наших людей. Він відбувався протягом останніх днів у декілька етапів. Військові, прикордонники, нацгвардійці, моряки, співробітники ДССТ», – йдеться в повідомленні.

Єрмак зауважив, що додому повернулися рядові та сержанти, які потрапляли в полон на Бахмутському, Соледарському, Запорізькому та Херсонському напрямках.

«Наші люди повертаються додому. Великдень. Квінтесенцією цього свята є надія. Це саме те, що відчували рідні полонених, які так довго чекали на них. Життя наших – найвища цінність для нас. «Герої мають бути живими», так завжди говорить президент Володимир Зеленський, чиє завдання виконує наша команда, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими», – наголошує голова Офісу президента.

Нагадаємо, попередній обмін полоненими відбувся 10 квітня. Тоді додому повернулися 100 українців – військові, моряки, прикордонники, нацгвардійці.

Додамо, що 24 березня Україна в рамках односторонньої гуманітарної акції передала росії тяжко поранених полонених, стан яких дозволяв транспортування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: