Розвідники показали, як опанували легендарний американський гвинтокрил Black Hawk

Читать на русском
В Головному управління розвідки України показали, як бійці опанували багатоцільовий американський гвинтокрил Black Hawk.
gur.gov.ua

В Головному управління розвідки України показали, як бійці опанували багатоцільовий американський гвинтокрил Black Hawk.

Про це повідомляє ГУР МО.

Днями на одному з напрямків фронту відбулися чергові тренування спецпідрозділів ГУР МО зі взаємодії з багатоцільовим гвинтокрилом Black Hawk. Спецпризначенці відпрацювали десантування бойових груп на поле бою, евакуацію, висадку з десантних тросів, а також нічні польоти.

Варто відзначити, що американський гвинтокрил значно випереджає радянські аналоги Мі-8 та Мі-24 практично за всіма характеристиками. Українські екіпажі освоїли Black Hawk надзвичайно швидко – за лічені години.

«Маючи досвід експлуатації Мі-8 та Мі-24, на «Чорному яструбі» ми полетіли в перший день, як його отримали. Просто сіли і виконали переліт», – розповідає український бортінженер.

Легендарний американський вертоліт Black Hawk - «Чорний яструб».Головне управління розвідки МО України

Black Hawk в рази маневреніший за Мі-8, значно кращий у керованості, виграє за швидкістю горизонтального польоту. Вертоліт здатен перебувати в польоті безперервно близько трьох годин, з легкістю може подолати відстань понад 600 кілометрів. Він призначений для стрільби керованими і некерованими ракетами типу «Hellfire», а також для підтримки піхоти та перевезення різноманітних вантажів. Для розвантаження групи з 12 бійців та евакуації іншої з поля бою вертольота потрібно 3-4 секунди.

Наразі Black Hawk вже бере активну участь у бойових діях, в тому числі на території ворога.

Нагадаємо, бійці ЗСУ завершили програму навчання з роботи з самохідними артилерійськими установками Caesar.

Також писали, що у Міноборони розповіли, чому західні країни вагаються у передачі зброї Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: