Мешканців Донеччини закликали поки не повертатися додому: є проблеми з безпекою

Читать на русском
Через активні воєнні дії безпекова ситуація в Донецькій області залишається надзвичайно складною.
Ілюстративне фото

Мешканців Донецької області, які евакуювалися до більш безпечних регіонів України, закликають утриматись від передчасного повернення додому.

Таку заяву зробили у Мінреінтеграції.

У відомстві зазначили, що через активні воєнні дії безпекова ситуація в області залишається надзвичайно складною.

«Окупанти щодня обстрілюють житлові райони й об’єкти критичної інфраструктури. Від ворожих снарядів руйнуються будинки, гинуть і травмуються місцеві жителі. Тож ухвалити рішення про передчасне повернення з евакуації – це наразити на небезпеку себе і своїх рідних», - кажуть у відомстві.

Крім того, влада закликає евакуюватися до безпечних регіонів країни ти, хто цього ще не зробив. Це, насамперед, стосується сімей, у яких є діти й особи з обмеженими фізичними можливостями.

«Внутрішні переселенці отримають у нових громадах допомогу та підтримку. Зокрема, їх розмістять у безоплатних прихистках, нададуть фінансову, гуманітарну і психологічну допомогу, соціальний супровід», - наголошують у Мінреінтеграції.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення росії з Донецької області евакуювалися понад 1,1 мільйона людей.

А 14 квітня близько 16:00 росіяни завдали ударів по Слов’янську, випустивши по місту щонайменше 7 ракет. Пошкоджень зазнали 5 багатоповерхівок, 5 приватних будинків, школа, база відпочинку, адмінбудівля, крамниця, господарський центр і 12 автомобілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: