У Донецькій ОВА розповіли, скільки людей залишили область з початку вторгнення рф

Читать на русском
Глава ОВА вкотре закликав мешканців регіону евакуюватися, нагадавши, що з 24 лютого 2022 року в області не було жодного дня без загиблих чи поранених.
Фото: vikna.tv

З початку повномасштабного вторгнення росії з Донецької області евакуювалися понад 1,1 мільйона людей.

Такими даними поділився голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

За його словами, з 24 лютого 2022 року в області не було жодного дня без загиблих чи поранених. З цієї причини евакуація залишається «найрозумнішим і найвідповідальнішим» варіантом у ситуації, що склалася.

«Ми надаємо всім бажаючим можливість безкоштовно виїхати з Донецької області, у тому числі й уразливим категоріям населення: людям похилого віку, особам з інвалідністю та лежачим хворим. Кожен евакуйований отримує у нових громадах допомогу та підтримку», – заявив Кириленко.

Глава ОВА зазначив, що переселенці з Донецької області вже організовано прийняли кілька областей, наразі триває евакуація до Житомирської області.

«Чим менше цивільних залишатиметься в регіоні, тим легше і спокійніше військовим робитиме свою роботу. А після перемоги все повернемось і все відбудуємо», – підсумував чиновник.

Нагадаємо, міста та села Донецької області практично щодня зазнають обстрілів з боку окупантів. Нещодавно російські війська вдарили ракетами Торнадо по цивільних об'єктах у Костянтинівці Донецької області.

А кілька днів тому росія вкотре завдала ракетного удару по Авдіївці, зруйнувавши багатоповерхівку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: