Російський агент шукав «слабкі місця» на українському кордоні, його затримали

Читать на русском
Ворога цікавили локації укріпрайонів, фортифікаційних споруд та озброєння українських захисників на території Сумської області.
Служба безпеки України

На Сумщині під час контрдиверсійних заходів СБУ затримала російського агента, який шукав «слабкі місця» на українсько-російському кордоні.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

Зазначається, що затриманим виявився місцевий житель, якого російська спецслужба завербувала ще до початку повномасштабного вторгнення.

«Зловмисник був завербований під час однієї з поїздок до рф, де він підтримував контакт з росіянином, що працював на фсб. Після 24 лютого минулого року фігурант отримав вороже завдання: збирати розвіддані про місця базування Сил оборони у прикордонних районах північно-східної частини України», - йдеться у повідомленні.

У спецслужбі кажуть, що ворога цікавили локації укріпрайонів, фортифікаційних споруд та озброєння українських захисників на території Сумської області.

«Для збору інформації російський агент об’їжджав населені пункти Сумщини на власному автомобілі. Під час таких поїздок він зустрічався з місцевими жителями, в яких під виглядом розмов на побутові теми розпитував про присутність українських військових у прикордонні», - розповідають у СБУ.

За даними слідства, після цього чоловік перевіряв отриману інформацію та позначав координати українських об’єктів на електронній карті для передачі потім фсб.

Чоловіку повідомили про підозру за статтею державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше на Харківщині Служба безпеки України затримала двох інформаторів фсб, які розвідували українські оборонні позиції на кордоні з рф.

Нагадаємо, колишньому «беркутівцю» Валерію Астахову, який створив агентурну мережу рф у фронтових областях України, повідомлено про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: