На Харківщині знешкодили групу інформаторів фсб

Читать на русском
Росія залучила до проведення розвідувально-підривної діяльності двох мешканців деокупованого Вовчанська.
Служба безпеки України

На Харківщині Служба безпеки України затримала двох інформаторів фсб, які розвідували українські оборонні позиції на кордоні з рф.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Зазначається, що росія залучила до проведення розвідувально-підривної діяльності двох мешканців деокупованого Вовчанська.

«Вони збирали для окупантів розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території Вовчанської громади. Насамперед їх цікавили відомості щодо облаштування оборонних ліній уздовж кордону з рф та пункти тимчасової дислокації підрозділів Служби безпеки та Національної поліції», - йдеться у повідомленні.

У СБУ додали, що також ворога цікавила інформація про поточну суспільно-політичну обстановку у прикордонному регіоні та пункти видачі гуманітарної допомоги мирним мешканцям.

«Розвіддані потрібні були окупантам для підготовки диверсій та здійснення ракетно-артилерійських обстрілів українських об’єктів», - повідомили у спецслужбі.

У відомстві кажуть, що одним із фігурантів справи є місцевий житель, який згодом до підривної діяльності залучив свою знайому.

«При обшуках за місцями проживання зловмисників виявлено мобільні телефони, які вони використовували для листування з фсб», - підсумували у Службі безпеки.

Наразі їм повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вігляді тримання під вартою без права внесення застави.

Раніше під час контрдиверсійних заходів на Миколаївщині спецслужби затримали інформатора рф, який збирав розвіддані про оборону Південноукраїнської АЕС.

Також працівники Служби безпеки України під час контрдиверсійних заходів затримали інформатора рф, який фіксував наслідки березневого російського ракетного удару по багатоповерхівці в Запоріжжі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: