Шмигаль зустрівся з главою Пентагону: говорили про нагальні потреби ЗСУ

Читать на русском
Прем'єр зазначив, що для якнайшвидшої перемоги Україні потрібно більше зброї, у тому числі систем ППО та важкої артилерії. Крім того, прем'єр закликав США підтримати надання ракет більшої дальності.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час візиту до США провів переговори з керівником Пентагону Ллойдом Остіном.

Про це глава українського уряду повідомив у своєму Telegram-каналі.

ЗМІ з'ясували, чому США не починають постачання озброєння Україні за ленд-лізомУ ленд-лізі поки що немає необхідності. США насамперед постачають допомогу, за яку Україні не доведеться платити. Окрім того, відправлення озброєння все ще підтримують обидві партії.

Сторони обговорили нагальні потреби ЗСУ для успішного проведення контрнаступної операції, а також «спільну роботу над новими можливостями у майбутньому».

Шмигаль зазначив, що для якнайшвидшої перемоги Україні потрібно більше зброї, у тому числі систем ППО та важкої артилерії.

Крім того, прем'єр закликав США підтримати надання ракет більшої дальності. Він запевнив, що ЗСУ зможуть швидко навчитися управлінню нових систем озброєння.

«Українські військовослужбовці вже довели, що можуть за короткий час освоїти новітню техніку та ефективно використовувати її на полі бою», – резюмував Шмигаль.

Нагадаємо, прем'єр-міністр прибув до США у середу, 12 квітня. Крім військової підтримки, він також планує обговорити питання залучення інвестицій.

Раніше Денис Шмигаль розповів, коли може розпочатись контрнаступ українських сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: