Українців застерегли від відвідування цвинтарів на деокупованих територіях

Читать на русском
Більшість цвинтарів на деокупованих територіях все ще залишаються замінованими. Тому людям, які планують відвідати цвинтар у поминальні дні, необхідно спочатку проконсультуватися з владою.
Фото: Медіацентр

Більшість цвинтарів на деокупованих територіях все ще залишаються замінованими. Тому людям, які планують відвідати кладовище у поминальні дні, необхідно спочатку проконсультуватися з владою.

Таку заяву зробив представник Державної служби надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий, його слова цитує Суспільне.

Україна – найбільш замінована країна світу: скільки української території забруднено мінамиНавіть якщо війна закінчиться завтра, долати її наслідки доведеться ще дуже довго. Про те, яка частина території України забруднена мінами та наслідки цього – в інфографіці Слово і діло

За його словами, місцева влада отримує повну інформацію про закінчення розмінування на таких територіях.

«Їм відомо, чи очищений той чи інший цвинтар від вибухонебезпечних предметів, чи можуть люди прийти на поминальні дні. Над цим працюють не лише піротехніки ДСНС. Працюють ще вибухотехніки Нацполіції, Нацгвардії, ЗСУ», — повідомив речник ДСНС.

Хорунжий також зазначив, що найбільш забрудненими вибухівкою територіями залишаються Херсонщина, Харківщина, частково Миколаївщина, Запоріжжя, Донеччина, Сумщина та Чернігівщина.

«По конкретних об'єктах слід уточнювати інформацію безпосередньо «на місцях». Зокрема, у Харківській області, якщо не помиляюся, понад 500 цвинтарів можуть бути заміновані», – уточнив Хорунжий.

Нагадаємо, нещодавно на Херсонщині зафіксували одразу чотири випадки підриву цивільних на вибухівці.

Раніше в Нацполіції розповіли, яка площа України залишається замінованою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: