На Херсонщині зафіксували одразу чотири випадки підриву цивільних на вибухівці

Читать на русском
Глава ОВА вкотре попросив мешканців області не випробовувати долю та утриматися від відвідування місць, які ще не були оглянуті саперами.

У Херсонській області протягом дня було зафіксовано чотири нові випадки підриву мирних жителів на ворожій вибухівці.

Такими даними увечері 26 березня поділився керівник місцевої ОВА Олександр Прокудін.

Україна – найбільш замінована країна світу: скільки української території забруднено мінамиНавіть якщо війна закінчиться завтра, долати її наслідки доведеться ще дуже довго. Про те, яка частина території України забруднена мінами та наслідки цього – в інфографіці Слово і діло

Один із інцидентів стався поблизу села Костирка Високопольського району. Чоловік оглядав поле і натрапив на міну, залишену окупантами.

А за кілька годин до цього у Бериславському районі на полях підірвалися ще троє людей. За словами Прокудіна, всі цивільні дістали тяжкі травми, зараз вони перебувають у лікарнях.

Глава ОВА вкотре попросив мешканців області «не випробовувати долю».

«Закликаю утриматися від відвідування лісів, лісосмуг, полів, берегів рік, які ще не оглянули сапери. Всі ці території потенційно заміновані та небезпечні. Бережіть себе!» – написав Прокудін.

Нагадаємо, 13 березня на Херсонщині під час розмінування на російській вибухівці підірвалися четверо піротехніків ДСНС України.

А до цього у Чорнобаївській громаді на вибухівці підірвався трактор. Внаслідок детонації вибухівки одна людина загинула на місці, ще одна – отримала поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: