На Херсонщині група піротехніків та цивільний підірвалися на ворожій вибухівці

Читать на русском
Фахівців-вибухотехніків одразу госпіталізували, а чоловіка, який наїхав на міну, врятувати не вдалося.

У Херсонській області під час розмінування на російській вибухівці підірвалися четверо піротехніків ДСНС України.

Про це йдеться у повідомленні ОВА, опублікованому увечері 13 березня.

Україна – найбільш замінована країна світу: скільки української території забруднено мінамиНавіть якщо війна закінчиться завтра, долати її наслідки доведеться ще дуже довго. Про те, яка частина території України забруднена мінами та наслідки цього – в інфографіці Слово і діло

Інцидент стався у селі Посад-Покровське. В ОВА розповіли, що вибухотехніки приїхали до регіону із сусідньої Миколаївської області, щоб допомогти колегам. Під час робіт із розмінування вибухнув боєприпас.

Саперов одразу ж доправили до лікарні. Медики повідомляють, що всі постраждалі перебувають у стані середньої тяжкості.

Цього ж дня на протитанковій міні підірвався місцевий мешканець – він був у автомобілі. Місцева влада повідомила, що чоловік загинув на місці.

«Пам'ятайте, сапери щодня ризикують життям, щоб очистити нашу землю від російських боєприпасів. Цінуйте працю наших Героїв без зброї! Дотримуйтесь правил безпеки», – зазначили в ОВА.

Напередодні на Миколаївщині дитина підірвалася на невідомому предметі. Підліток отримав уламкові поранення, йому надали кваліфіковану медичну допомогу.

А до цього на Херсонщині на вибухівці підірвався трактор. Внаслідок детонації одна людина загинула на місці, ще одна – отримала поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: