У Лаврова і російської делегації в ООН проблеми: США не видали їм візи для відвідування країни

Читать на русском
На проблеми із перетином кордону поскаржився посол країни-окупанта у США. Він розістерився з приводу того, що в цьому питанні немає жодної визначеності, хоча до засідання Ради безпеки ООН залишилося кілька днів.
Фото: AP

Американська влада не поспішає видавати візи російській делегації, яка має приїхати на засідання Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку.

На проблеми із перетином кордону поскаржився посол країни-окупанта у США Анатолій Антонов, його слова цитує CNN.

Терористам тут не місце: чи можна вигнати росію з ООН і як це зробитиПро те, як можна вигнати росію з ООН і чому потрібно зробити це максимально швидко – в матеріалі Слово і діло

Він розповів, що росія ще наприкінці березня подала до посольства США в Москві запит щодо оформлення віз для російської делегації та журналістів. Але у Вашингтоні досі не затвердили жодного дозволу на в'їзд.

Антонов також розістерився з приводу того, що влада США ще не дала згоди на прибуття спецборту міністра закордонних справ росії Сергія Лаврова.

«Жодної визначеності так і немає, хоча до заходу залишилися лічені дні», – підсумував посол росії.

Нагадаємо, у Раді Безпеки ООН кожен із її членів головує протягом місяця. У березні головував Мозамбік, а у квітні цю функцію передали росії. У травні має головувати Швейцарія.

Варто зазначити, що минулого тижня країна-окупант програла вибори до трьох органів Організації Об'єднаних Націй.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз виступатиме проти зловживань рф під час свого головування у квітні в Раді Безпеки ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: