Рада висловила недовіру голові Рахункової палати Пацкану

Читать на русском
З другої спроби парламент висловив недовіру голові Рахункової палати Валерію Пацкану. За це рішення проголосувало 250 нардепів.
rp.gov.ua

Верховна Рада України з другої спроби висловила недовіру голові Рахункової палати Валерію Пацкану.

Про це повідомляє народний депутат України Ярослав Железняк у Telegram.

За його словами, Пацкан більше не є членом Рахункової палати.

«З другої спроби Парлаент висловив недовіру голові Рахункової палати Валерію Пацкану. Він звільнений і з голови і з члена Рахункової палати», - йдеться у повідомленні.

Железняк зазначив, що «за» це рішення проголосувало 250 нардепів.

«Використали норму ст.12 ЗУ «Про правовий режим воєнного стану», а саме що може бути висловлена недовіра від не менш як однією четвертою народних депутатів. Тобто зібрали підпис від 113 депутатів», - додав нардеп.

Він нагадав, що це вже другий такий приклад після звільнення з посади уповноваженого з прав людини Людмили Денисової.

Хоча 1 грудня 2022 року Верховна рада вже намагалася проголосувати за звільнення Пацкана з посади голови Рахункової палати, але тоді у парламенті не вистачило голосів.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові Рахункової палати Валерію Пацкану. За версією слідства, на той час нардеп з вересня 2017 по березень 2018 року отримав компенсацію за винайм житла, попри наявність власної квартири у столиці. Як наслідок, з державного бюджету депутат незаконно отримав понад 117 тис. грн.

Йому інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою, що завдало істотної шкоди). Голові Рахункової палати загрожує до трьох років позбавлення волі. 8 листопада 2022 року НАБУ завершило розслідування цієї справи.

23 січня ВАКС призначив до розгляду справу голови Рахункової палати Пацкана.

Крім того, Верховна Рада України під час засідання 10 квітня проголосувала за повернення військовослужбовцям додаткових щомісячних виплат у розмірі 30 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: