НАБУ завершило розслідувати справу голови Рахункової палати Пацкана

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про відкриття стороні захисту матеріалів слідства за підозрою керівника органу фінансово-бюджетного контролю.
Валерій Пацкан

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідувати кримінальне провадження за підозрою голови Рахункової палати Валерія Пацкана в незаконному одержанні компенсації на оренду житла в Києві за часи його депутатства.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«7 листопада прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі щодо зловживання владою народним депутатом України VIII скликання (ч. 1 ст. 364 КК України). На сьогодні детективи НАБУ відкрили вказаній особі, яка наразі обіймає керівну посаду в Рахунковій палаті, матеріали справи для ознайомлення», – інформує прокуратура.

У САП не повідомляють прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про голову Рахункової палати Пацкана.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові Рахункової палати Валерію Пацкану. За версією слідства, на той час нардеп з вересня 2017 по березень 2018 року отримав компенсацію за винайм житла, попри наявність власної квартири у столиці. Як наслідок, з державного бюджету депутат незаконно отримав понад 117 тис. грн. Йому інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою, що завдало істотної шкоди). Голові Рахункової палати загрожує до трьох років позбавлення волі. Нещодавно йому обрали запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: