Апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок експрезиденту МАУ Дихне

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою на вирок, яким засудили двох експосадовців аеропорту в Борисполі.
Євген Дихне

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким до 5 років позбавлення волі засудили колишнього генерального директора аеропорту «Бориспіль», звільненого президента авіакомпанії МАУ Євгена Дихне за зловживання службовим становищем.

Таке рішення 6 квітня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційними скаргами захисників в інтересах обвинуваченого (Євгена Дихне – ред.), обвинуваченої (Олесі Левочко – ред.) та її захисників на вирок Вищого антикорупційного суду від 01 березня 2023 року у кримінальному провадженні № 52019000000000504 від 18 червня 2019 року, за обвинуваченням (Євгена Дихне – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України та (Олесі Левочко – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд визнав винуватими експрезидента МАУ Євгена Дихне та начальницю служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту «Бориспіль» Олесю Левочко. Дихне призначили покаранням 5 років позбавлення волі, а Левочко – 4 роки.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Дихне у змові з начальницею служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту «Бориспіль» Олесею Левочко зловживав службовим становищем на користь двох компаній, а саме: «Артерія Груп» та «Кофе Бар Плюс». Метою цих зловживань було надання їм переваги в одержанні приміщень в оренду на 3-му поверсі терміналу D аеропорту «Бориспіль» за заниженою вартістю, без конкурсу та в обхід законній процедурі. За підрахунками органів правопорядку, дії підозрюваних привезли до понад 16,5 млн грн збитків держбюджету та аеропорту «Бориспіль».

Водночас сторона захисту вважає, що в діях обвинуваченого Дихне немає складу злочину, оскільки за вказаними фактами вже розслідувалася справа іншим органом правопорядку і була закрита саме з таких підстав. До того ж, як вважа

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: