Переселенцям можуть затримувати виплати: чому та що робити

Читать на русском
Особам, яким затримується грошова допомога на проживання, потрібно звернутися до Управління соціального захисту населення за новим місцем фактичного проживання.
Фото: Уніан

Внутрішньо переміщеним особам, яким затримується грошова допомога на проживання, потрібно звернутися до Управління соціального захисту населення за новим місцем фактичного проживання.

Про це повідомили у пресслужбі Мінреінтеграції.

Допомога переселенцям: як оформити довідку та щомісячну виплатуЯк внутрішнім переселенцям в Україні оформити довідку та грошову допомогу від держави – на інфографіці.

Там зазначили, що йдеться про випадки, коли громадяни змінили місце реєстрації за допомогою порталу «Дія».

«Наразі питання автоматичного перепризначення допомоги на проживання потребує доопрацювання. Для вчасного отримання допомоги на проживання ВПО потрібно звернутися до Управління соціального захисту населення за новим місцем фактичного проживання», - йдеться у повідомленні.

У міністерство наголосили, що органи соцзахисту не повинні вимагати у ВПО оформлення повторної заяви на отримання допомоги. Виплати мають продовжитися на основі вже зареєстрованої заяви за місцем попереднього проживання.

«Для цього працівники соцзахисту мають надіслати запит на отримання електронної справи, яка попередньо сформована на підставі зареєстрованої заяви від переселенця. Зверніть увагу, що допомога на проживання буде нарахована за всі місяці з моменту зміни фактичного місця проживання ВПО», - додали у Мінреінтеграції.

Наголошується, що питання щодо автоматичного перепризначення допомоги на проживання «буде вирішено до кінця квітня».

Раніше повідомляли, що Виплати переселенцям можуть скасувати за результатами перевірки.

Також стало відомо, коли власники зруйнованого житла матимуть змогу отримати компенсацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: