У Мінреінтеграції розповіли, скільки в Україні зареєстровано переселенців

Читать на русском
В Україні наразі зареєстровано 4,8 млн внутрішньо переміщених осіб. Згідно зі словами иіністра, держава всіляко намагається підтримувати переселенців.
фото: sud.ua

В Україні наразі обліковано 4,8 млн внутрішньо переміщених осіб, однак їх реальна кількість становить майже 7 млн, тому завдання Мінреінтеграції на 2023 рік – інтеграція внутрішніх переселенців.

Про це Мінреінтеграції повідомляє у Телеграмі, з посилання на слова віцепрем'єр-міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Згідно зі словами посадовиці, держава всіляко намагається підтримувати переселенців. До прикладу, минулого року з бюджету виплатили 55 млрд грн допомоги на проживання. Внутрішні переселенці отримують від держави гуманітарну допомогу, харчові набори, одяг і речі першої необхідності.

Переселенцям пропонують отримати до 350 доларів на навчання: як це зробитиГоловною метою програми є надання можливості для нових або покращення наявних професійних навичок, розширення джерел отримання доходу.

Також, за її словами, успішно реалізується урядовий проєкт «єРобота» – можливість отримання грантів за шістьма програмами.

«Але допомога не має обмежуватися лише цим. Вона має бути різнобічною. Це і соціалізація ВПО на новому місці проживання, і сприяння їх працевлаштуванню, й отримання всіх пільг, які поширюються на решту мешканців. Вони повинні не чекати з простягнутою рукою, а стати повноцінними членами громад. Водночас відчувати власну незалежність, бути впевненими у найближчому майбутньому себе, своїх дітей і батьків. Тому наше завдання у 2023 році – знайти якомога більше інструментів для цього. В тому числі з допомогою наших міжнародних партнерів», – підсумувала Верещук.

Нагадаємо, що у Львівській області наразі знаходиться близько півмільйона внутрішніх переселенців. Тобто ВПО є кожен шостий мешканець регіону.

Раніше ми повідомляли, на які виплати можуть розраховувати переселенці в Україні.

Також стало відомо, що у Польщі підписали правки до закону про допомогу біженцям з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: