Зведення Генштабу: війська рф зазнають значних втрат, в епіцентрі боїв залишаються три міста

Читать на русском
Противник намагається наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Українські воїни відбили тут понад 50 атак військ рф.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російська окупаційна армія продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на чотирьох напрямках на сході України. При цьому в епіцентрі боїв залишаються населені пункти Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 2 квітня.

Помирають не лише на полі бою: розвідка розповіла про масове пияцтво серед бійців рфРосійська армія втратила значну частину своїх бійців через не бойові причини, серед яких найпоширенішою залишається масове пияцтво солдатів.

«Завдяки героїзму та професійності наших воїнів, умілим та злагодженим діям, ефективному використанню маневру, підрозділи Сил оборони України відбили понад 50 атак противника», – зазначили у Генштабі.

Протягом доби росіяни завдали територією України 5 ракетних та 22 авіаційних ударів, здійснили 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

ЗСУ відповіли на це 9 ударами по районах зосередження особового складу та військової техніки оккупантів, а також атаками по пункту управління та 2 іншим важливим об'єктам ворога.

На Бахмутському напрямку ворог не перестає штурмувати Бахмут. Проте воїни ЗСУ мужньо тримають місто та відбивають численні атаки противника. Також загарбники вели невдалі наступальні дії в Іванівському Донецькій області.

На Лиманському та Куп'янському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах Білогорівки та Верхньокам'янського. Також обстріляла низка населених пунктів.

Підготовка до контрнаступу: скільки та яких танків Україна чекає від союзниківСоюзники пообіцяли Україні сотні західних та модернізованих радянських танків. На інфографіці – на яку техніку чекає Україна і скільки вже поставлено.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямах російська армія вела наступальні дії в районах Авдіївки, Первомайського та Мар'їнки, всі атаки були безуспішними.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог обстріляв Перемогу, Новомихайлівку, Вугледар, Пречистівку та Велику Новосілку Донецької області.

У Генштабі зазначили, що російські загарбники продовжують зазнавати величезних втрат.

«Для поповнення втрат у військових частинах збройних сил російської федерації, що дислокуються на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, активно проводяться роз'яснювальні заходи серед військовослужбовців строкової служби. Розповідають молоді про необхідність підписання строковиками контрактів щодо морфу та участі у бойових діях на території України», – йдеться у зведенні.

Нагадаємо, за добу ЗСУ ліквідували ще понад півтисячі росіян. Загалом втрати ворога за час повномасштабної війни перевищили 174 тисячі військових.

Раніше у ЗСУ заявили, що росіяни відступили з деяких позицій на Донецькому напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: