Україна отримала від Канади кредит у майже 2 млрд доларів

Читать на русском
Отримані від Канади кошти будуть відправлені на підтримку громадян України в умовах війни та наближення перемоги над російськими терористами
Ілюстративне фотоshutterstock.com

Україна отримала від Канади кредит на пільгових умовах у розмірі 2,4 млрд канадських доларів (1,8 млрд доларів США). Ці фінансові кошти вже надійшли до державного бюджету.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Кошти Україні від Канади були надані через механізм адміністративного рахунку Міжнародного валютного фонду.

«Канада в черговий раз продемонструвала, що вона є надійним партнером України - сьогодні ми отримали 2,4 млрд канадських доларів, які будуть спрямовані насамперед на фінансування пріоритетних видатків держбюджету» – розповів міністр фінансів України Сергій Марченко.

Отримані від Канади кошти будуть відправлені на підтримку громадян України в умовах війни та наближення перемоги над російськими терористами. Термін, на який виданий кредит – 10 років, процентна ставка – 1,5% річних.

Нагадаємо, раніше США перерахували до державного бюджету України грант у розмірі 1,25 млрд доларів. Ці гроші підуть переважно на соціальні виплати категоріям населення, які потребують державної підтримки.

За лютий 2023 року державний і гарантований державою борг України скоротився – станом на 28 лютого він склав 4,242 трлн грн (116,01 млрд доларів США). Це сталося, тому що в лютому Україна отримувала переважно гранти, а не кредити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: