Зведення Генштабу: в епіцентрі бойових дій залишаються Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка

Читать на русском
Українські військові за добу відбили понад 80 атак на п'яти напрямках, зокрема 22 атаки у районі Бахмута.
Фото: AP/dpa

Російські війська продовжують вести наступ на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – там відбито понад 80 атак. В епіцентрі бойових дій залишаються населені пункти Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

За добу окупанти завдали 11 ракетних та 4 авіаційних ударів, здійснили 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Вночі із ЗРК С-300 росіяни здійснили 9 ракетних пусків по цивільній інфраструктурі Харкова.

Великий наступ росії: скільки атак відбивають ЗСУНаступ російської армії у динаміці. Кількість відбитих ЗСУ атак, за даними Генерального штабу – на інфографіці.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах оперативна ситуація без істотних змін, ознак формувань наступальних угруповань немає.

На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Стельмахівки, Кузьмино та Берестового.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмові дії міста Бахмут – українські військові відбили 22 атаки. Окупанти також вели безуспішні наступальні дії в районі Оріхово-Василівки Донецької області.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії у напрямку населених пунктів Новобахмутівка, Новокалинове, Степове, Авдіївка, Сєверне, Водяне, Красногорівка та Мар'їнка Донецької області – успіху не мав.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти завдали вогневого ураження по понад 30 населених пунктах.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала шести ударів по районах зосередження окупантів. А підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 1 пункт управління, 6 районів зосередження живої сили ворога, 2 склади боєприпасів та 2 склади пально-мастильних матеріалів.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Олексій Резніков озвучив терміни контрнаступу ЗСУ.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба попередив, що небезпечно вважати майбутній контрнаступ вирішальною битвою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: