Українці в окупації не можуть скористатися навіть екстреною медичною допомогою – Маляр

Читать на русском
На тимчасово окупованій території загострюються проблеми з медичною допомогою. Українці не можуть скористатися навіть швидкою.
Слово і діло

На тимчасово окупованій території загострюються проблеми з медичною допомогою. Українці не можуть скористатися навіть «швидкою».

Про це повідомила заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram.

Українці на тимчасово окупованій території не можуть отримати якісну медичну допомогу та часто навіть скористатися «швидкою». Все тому, що російське командування розширює практику використання місцевих медичних закладів для лікування виключно російських військовослужбовців.

Зокрема, минулого тижня в Нововасилівці Запорізької області місцеву лікарню було перепрофільовано в російський військовий шпиталь, в якому розмістили понад 200 поранених загарбників. Відтак надавати медичну допомогу цивільному населенню у цій лікарні категорично заборонено.

Крім того, в лікарняних закладах, які ще обслуговують місцевих мешканців кількість кваліфікованого медичного персоналу критично зменшується.

«Російські окупаційні адміністрації примусово масово направляють цивільних медиків лікувати поранених російських військовослужбовців, чисельність котрих постійно зростає», – додає Маляр.

Також раніше повідомляли, що на тимчасово окупованих територіях України спостерігаються серйозні проблеми із постачанням ліків для мирних жителів.

Додамо, медична інфраструктура України майже щодня страждає від атак армії російських загарбників. Збитки вже перевищили 2,5 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: