Росія спровокувала медичну кризу на тимчасово окупованих територіях – ЦНС

Читать на русском
Більшість лікарень вже не приймає цивільних на стаціонарне лікування. Крім того, на окупованих територіях спостерігаються серйозні проблеми із постачанням ліків для мирних жителів.
Фото: focus.ua

На тимчасово окупованих територіях України спостерігаються серйозні проблеми із постачанням ліків для мирних жителів.

Про це у середу, 22 березня, заявили у Центрі національного спротиву.

Там зазначають, що пріоритет використання медикаментів зміщений на потреби оккупантів – через великі втрати місцева «влада» віддає ліки пораненим військовим армії росії.

«Для цивільних утворився дефіцит ліків. Дефіцит спостерігається як у лікарнях, так і в аптеках. Ті ж медикаменти, які є на полицях значно гіршої якості», – розповіли у ЦНС.

Крім того, більшість лікарень вже не приймає цивільних на стаціонарне лікування. У ЦНС повідомляють, що такі дії рф спровокували медичну кризу на тимчасово окупованих територіях.

Варто зазначити, що у росіян на тимчасово окупованих територіях спостерігається дефіцит кадрів. У зв'язку з цим окупанти планують завезти нову партію лікарів в захоплені райони Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Йдеться про 250 гастролерів, з яких 125 лікарів та 125 медсестер.

Раніше повідомлялося, що у Криму виник дефіцит крові у цивільних лікарнях, бо її використовують для лікування поранених російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: