Пенсійний фонд дозволив донатити на пенсії українцям

Читать на русском

Благодійні донати можуть бути двох типів: загальні (знеособлені), спрямовані на користь фонду загалом, або ж адресні, конкретній людині
Ілюстративне фотоРБК-Україна

Пенсійний фонд України запустив можливість зробити через свій офіційний сайт пожертви на виплату пенсій українським пенсіонерам. Електронний сервіс називається «Благодійні пожертви».

Про це повідомила заступник керівника Офісу Президента України Юлія Соколовська на брифінгу 29 березня.

Індексація пенсій-2023: кому і на скільки в Україні підвищать пенсіюПро те, кому і на скільки в Україні у 2023 році підвищать пенсійні виплати – у матеріалі Слово і діло

«Можливо, ця опція буде цікава великим міжнародним організаціям, бізнесам, які хочуть включитися в цей напрямок благодійності – підтримку людей старшого віку в Україні» – зазначила вона.

Благодійні донати можуть бути двох типів: загальні (знеособлені), спрямовані на користь фонду загалом, або ж адресні, призначені конкретному одержувачу. У другому випадку 70% від пожертвуваної суми йде адресату, а 30% буде звернено на користь фонду та спрямовано на виплати всім пенсіонерам в країні. У першому ж випадку вся сума донату використовується для виплат пенсій через солідарну систему.

Благодійні донати можуть бути двох типів: загальні (знеособлені), спрямовані на користь фонду загалом, або ж адресні, конкретній людині
Благодійні пожертвиПенсійний фонд УкраїниЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Нагадаємо, що попри війну в Україні, у квітні 2023 року влада здійснить автоматичний перерахунок пенсій для 600 тисяч пенсіонерів.

Нагадаємо, що після модернізації сервісу Пенсійного фонду українці отримали можливість подавати заяву на призначення пенсії, не виходячи з дому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: