У Кабміні розповіли, наскільки і для яких саме категорій зростуть пенсії

Читать на русском
Максимальний розмір підвищення складе півтори тисячі гривень. За даними уряду, у лютому було профінансовано пенсійних виплат на 51 млрд грн.
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Вже у березні в Україні розпочнеться індексація пенсій, вони зростуть на 20% для 10,5 мільйона пенсіонерів.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду у вівторок, 28 лютого, повідомляє прес-служба Кабміну.

Згідно з його словами, виплати також будуть підвищені для пенсіонерів силових відомств, і для громадян, яким вони були призначені у 2020-2022 роках.

«В умовах війни ресурси держави обмежені. Головним пріоритетом залишається фінансування нашої оборони. Тому ухвалили рішення, що максимальний розмір підвищення складе півтори тисячі гривень. Тоді як мінімальне підвищення буде 100 гривень, навіть у випадку, якщо за розрахунком сума індексації є меншою. Це справедливий баланс», – сказав Шмигаль.

Індексація пенсій-2023: кому і на скільки в Україні підвищать пенсіюПро те, кому і на скільки в Україні у 2023 році підвищать пенсійні виплати – у матеріалі Слово і діло

Прем’єр також зазначив, що і надалі пенсіонери старше 80 років отримуватимуть додатково 570 грн щомісяця. Для пенсіонерів у віці 75-80 років доплата складе 456 грн, а для пенсіонерів віком 70-75 щомісячна доплата буде 300 гривень.

Водночас, з 1 квітня відбудеться також автоматичний перерахунок пенсій для пенсіонерів, які працюють. Згідно зі словами очільника Уряду, влітку індексація торкнеться пенсіонерів-науковців, держслужбовців, працівників органів місцевого самоврядування.

Шмигаль повідомив, що наразі триває робота щодо запуску системи обов’язкового пенсійного накопичення. За даними уряду, у лютому було профінансовано пенсійних виплат на 51 млрд грн.

Нагадаємо, що після модернізації сервісу Пенсійного фонду українці отримали нагоду подавати заяву на призначення пенсії, не виходячи з дому.

Раніше у Пенсійному фонді повідомили, чи можна розраховувати на субсидію при боргах за комунальні послуги.

Також повідомлялося, як багатодітним батькам достроково вийти на пенсію.

Крім того, у Мінсоцполітики пояснили, як отримувати українську пенсію за кордоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: