У Словаччині хочуть судити політика, який блокував передачу МіГ-29 Україні

Читать на русском
Експрем'єр країни заявляв, що рішення уряду про передачу Україні винищувачів є неконституційним.
Фото: Lukasz Rownicki/jetphotos.com

Виконувач обов’язків міністра оборони Словаччини Ярослав Надь заявив, що можливо позиватиметься до лідера партії Smer-SD, експрем'єра Роберта Фіцо, який закликав не передавати Україні винищувачі МіГ-29.

Про це йдеться у ефірі Radio Express.

Згідно зі словами Надя, раніше Фіцо заявляв, що рішення уряду про передачу Україні винищувачів є неконституційним. Крім цього, він заявляв, що війну в 2014 році почали «українські фашисти», а повернути анексований Крим неможливо.

«Крила для свободи»: скільки літаків обіцяли Україні союзники та скільки вже передалиЗ винищувачів Україні поки що відправили лише радянські МіГ-29. Які літаки обіцяли та що передали – на інфографіці.

У відповідь на це Надь планує закликати інших членів уряду подати кримінальну скаргу на Фіцо у зв’язку з неправдивими звинуваченнями.

«Звинувачувати уряд, який одноголосно погодився на міжурядову угоду, в диверсії - це вже не смішно. Тоді нехай Фіцо доведе, яким чином ми здійснили цю диверсію, а якщо ні, то нехай заплатить за свої дії», – заявив Надь.

Нагадаємо, що у четвер, 23 березня, уряд Словаччини відправив в Україну перші винищувачі МіГ-29.

Також стало відомо, що Польща, швидше за все, не передаватиме Україні всі винищувачі МіГ-29, які є на озброєнні ВПС країни.

Раніше на інфографіці «Слово і діло» порівнювало американські винищувачі F-16 та радянські МіГ-29.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: