Переселенцям та літнім людям надаватимуть додаткову підтримку: подробиці

Читать на русском
Допомогти хочуть людям, які через бойові дії або тимчасову окупацію опинилися в складних життєвих обставинах.

В Україні створили експериментальний проєкт, який передбачає надання додаткових соціальних послуг найбільш вразливим категоріям громадян.

Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України 22 березня.

Допомога переселенцям: як оформити довідку та щомісячну виплатуЯк внутрішнім переселенцям в Україні оформити довідку та грошову допомогу від держави – на інфографіці.

Експериментальний проєкт передбачає надання допомоги особам, які через бойові дії або тимчасову окупацію опинилися в складних життєвих обставинах. Йдеться про переселенців з проблемами зі здоров’ям та старшого віку. Ці люди зможуть отримати прихисток та догляд у санаторіях і медичних закладах, а також допомогу у соціальній адаптації.

Повного переліку цих закладів не дають, але уточнюється, що серед них будуть санаторії у Трускавці та Миргороді. В них можна буде отримати:

  • притулок;

  • підтримку вашого проживання;

  • стаціонарний догляд;

  • соціальну адаптацію після наслідків війни.

Всі ці послуги для переселенців будуть безкоштовні.

«Найбільш незахищеним громадянам буде гарантовано не тільки прихисток, а й соціальну підтримку з урахуванням індивідуальних потреб», – обіцяють посадовці.

Раніше ми повідомляли, що в Україні постраждалі від війни можуть отримати безкоштовну психологічну підтримку у рамках проекту «Розкажи мені».

Також нагадаємо, що ООН відновила виплати українцям, які постраждали від війни.

Також ми розповідали, як внутрішнім переселенцям в Україні оформити довідку та грошову допомогу від держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: