У Польщі біженці можуть отримати допомогу на придбання ліків: як скористатися

Читать на русском
У Польщі для біженців з України, які перетнули кордон після 24 лютого, доступна програма фінансової допомоги на придбання ліків Health4Ukraine.
Flickr

У Польщі для біженців з України, які перетнули кордон після 24 лютого, доступна програма фінансової допомоги на придбання ліків Health4Ukraine.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Головною умовою для приєднання до програми є пред’явлення документа, що підтверджує надання польського ідентифікаційного номера PESEL. Щоб подати заявку на чергу, необхідно залишити свою електронну адресу за покликанням та очікувати сповіщення з інструкціями для реєстрації.

На яку допомогу можуть розраховувати українські біженці у топ-3 найпопулярніших країнЯку допомогу можуть отримати українські біженці у Польщі, Німеччині та Чехії – фінансова допомога, виплати на дітей, допомога з роботою та житлом, медицина.

«Після розгляду заявки учасник отримає індивідуальний штрих-код, який дозволить йому придбати лікарські засоби на суму до 500 злотих. Докладніше про умови участі у програмі можна дізнатися за телефоном гарячої лінії: +48 42 612 09 96», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, у Польщі дозволили використовувати українські посвідчення водія до 31 грудня 2023 року, навіть якщо термін їхньої дії закінчився. Також писали, що Польща поновила правила повторного в'їзду для українців.

Зазначимо, що українські біженці, що знаходяться у Польщі, влаштовуються на роботу за спрощеною процедурою. Станом на початок лютого цього року в сусідній країні працювали вже близько 900 тисяч громадян України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: