АРМА продало на аукціоні останню партію російського аміаку: скільки грошей одержав бюджет

Читать на русском
Від реалізації на торгах п'яти партій аміаку російських компаній загальним обсягом близько 42 тисячі тонн було отримано понад 1,3 млрд грн.

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами отримало понад 254 млн грн від продажу останньої партії заарештованого аміаку російського походження обсягом 9,7 тисяч тонн.

Про це говориться на сайті АРМА.

Кошти від проданого майна після погодження уряду будуть перераховані на покупку військових облігацій. Завдяки цьому до бюджету сукупно перерахували вже понад 1,2 млрд грн.

Реальна вартість заарештованого аміаку для покупців виявилася значно вищою за фінальну ціну за результатами торгів, уточнили в АРМА. Це зумовлене тим, що покупець ще повинен компенсувати Одеському припортовому заводу витрати на прийом, охолодження, зберігання та відвантаження сировини. Крім того, він має сплатити винагороду на електронному майданчику, ПДВ та митні платежі.

Зазначимо, від реалізації п'яти партій російського аміаку загальним обсягом близько 42 тис тонн АРМА отримало понад 1,32 млрд грн.

Раніше стало відомо про запуск аукціонів із продажу конфіскованих активів росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: